MENSESNAPTÁR

A menstruációs vérzés gyakorisága, a vérzés mennyisége még teljesen egészséges nőknél sem állandó. Emellett a hormonális rendszer egyensúlyzavara és a nőgyógyászati szervek legtöbb betegsége is vérzési rendellenességet okozhat. Emiatt nagy segítségünkre lenne a nőgyógyászati ellátásban, ha minden nő rendszeresen vezetne mensesnaptárt. Minden rendelésen beszerezhető a menstruációs vérzések vezetésére szolgáló naptár, ennek előnye, hogy a ciklust kísérő tünetek, az esetleges közti vérzések is jelölhetők rajta.

Miért segít nekünk a mensesnaptár? Szabályosan vezetett naptár esetén szinte egy pillantás alapján tájékozódhatunk a vérzészavar meglétéről, jellegéről, következtethetünk a lehetséges kiváltó okokra, terhesség esetén megállapíthatjuk annak pontos korát. Ugyanakkor csupán a mensesnaptár alapján ki is zárhatunk egyes kórképeket (pld. méhen kívüli terhesség) így Önt megkímélhetjük bizonyos vizsgálatoktól, felesleges beavatkozásoktól. Terhesség vállalása esetén pontosabban ki tudjuk számolni a megtermékenyülésre alkalmas napokat, hormonális fogamzásgátló mellett jelentkező vérzés esetén tanácsot tudunk adni a kezelés legcélszerűbb módjáról.

Összességében a mensesnaptár vezetésére fordított idő bőségesen megtérül és kamatozik a későbbiekben. Kérjük kitöltött mensesnaptárát hozza magával a nőgyógyászati vizsgálatra.

<< Vissza