4D/3D ULTRAHANG
Örömmel tudatom, hogy GINOP Pályázat révén 2021. júliustól új GE Voluson ultrahang készüléket használunk karcagi rendelőnkben, a legkorszerűbb technikát alkalmazzuk a szülészeti és nőgyógyászati vizsgálatokban.A pályázat részleteihez kattintson ide.2012. októberben sikerült ÚJ KÉSZÜLÉKET beszerezni, Debrecenben a legkorszerűbb MEDISON Accuvix XG ultrahangkészülékkel dolgozunk, ami a legmodernebb technológiát képviseli minden képzeletet felülmúló 4D/3D technikával.

Hogy is müködik? Míg a hagyományos ultrahang egyszerre csak egy síkmetszetet mutatott, addig a 3D technológia sok síkot tapogat le gyors egymásutánban. A 2 dimenziós képeket 3 dimenzióssá rakja össze a számítógép. A program kijelöli a felületet, árnyékolást szimulál, és a képernyőn megjeleníti a valósághü eredményt.

Mitől 4D? Igazából valós idejű 3D (Live 3D). A 4. dimenzió az idő: ugyanis mindezt folyamatosan, mozgóképként látjuk. A mozgást bármelyik időpillanatban befagyaszthatjuk: ilyenkor marad a 3 dimenzió, amelyet tetszés szerint forgathatunk.Diagnózisra alkalmasabb A vizsgálat nem csak babamozi. A 2D-s szűrés fontos a magzat átnézésében. A készülék egyben egy nagyon jó 2 dimenziós ultrahang is. A hagyományos síkmetszetekből a gyakorlott szakember ugyanúgy meg tudja állapítani a rendellenességeket. Ennek az új fajta képalkotásnak inkább pszichológiai jelentősége van, a valósághű, akár mozgó képnek a születés előtti érzelmi összetartozás megerősítésében van elsősorban szerepe.

Feleségem, Dr. Ditróiné Kóródi Ilona és én több évtizedes ultrahanggyakorlat birtokában az egyik legmodernebb MEDISON ultrahangkészülékkel végezzük a vizsgálatokat, amiről részletes felvilágosítást és leletet adunk. Kívánságra az ultrahang vizsgálatokról színes fényképet, videofelvételt, DVD felvételt tudunk készíteni. Egyedülálló lehetőség nálunk a hangfelvétel: egyidejűleg a magyarázó szöveg és a szívhang is rögzíthető. Így később is könnyű azonosítani, mi látható a felvételen. Igény szerint a képek CD-re történő mentésére is lehetőség van.
A kép minőségét természetesen befolyásolja a terhesség kora, a magzat elhelyezkedése, az anyai hasfal vastagsága is.
A MEDISON ultrahangkészülék szállítója és szervizét biztosítja a Sonarmed Kft. www.sonarmed.hu


>Továbblépéshez az "ilyen voltam - ilyen lettem" GALÉRIÁBA klikk ide